Sugearm Flex / Multiflex 45

Sugearm Flex 45 og Multiflex 45 finder anvendelse hvor, der er behov for fjernelse af faste støvpartikler, biologisk aktivt støv, slibestøv fra negle, gipsafstøbninger, hudpartikler, dampe fra lak, opløsningsmidler, loddearbejder og gasser, såsom nitrøse, anæstesi- og lattergasser, og ildelugt.

Flere detaljer

Sugearm Flex 45 og Multiflex 45 er udviklet til udsugning af støv, røg eller gasser.

Udsugning af støv:

Udsugning af støvpartikler kræver et højt undertryk (mellemvacuum), som man kender det fra f.eks. en støvsuger. Ved udsugning med højt undertryk er lufthastigheden højere end ved lavtryksanlæg. Det er derfor en fordel at suge gennem en lille rørdimension, for at reducere den nødvendige luftmængde og dermed energiforbruget til ventilatoren som driver suget.

Sugearm Flex45 og Multiflex 45 er udviklet specielt til procesudsugning af støvpartikler fra håndholdte slibemaskiner. Ved denne anvendelse er der en arbejdende person meget tæt på sugearmen. Derfor har vi i udviklingen af armene lagt stor vægt på at minimere lydniveauet fra lufttransport. Det har vi gjort ved at have en lille luftmodstand, og en indbygget lyddæmper.

Erfaringen viser at dimensionen ø45 mm rør giver den optimale sugeevne i forhold til luftmængde og energiforbrug ved slibearbejde udført med håndholdte teknikmotorer (fræsere). Til dette brug anbefaler vi 125-175 m3/h pr. sugearm.

Det aerodynamiske design giver et effektivt, støjsvagt sug med et lavt energiforbrug.

Udsugning af røg:

Ved procesudsugning af røg og dermed røgpartikler er det vigtigt at opfange røgen ved kilden, dvs. der hvor den udvikles, inden den opblandes i rumluften. Derfor skal mundstykket placeres tæt på kilden. Hvor langt fra du kan placere suget afhænger af sugets opfangningsevne. Ved udsugning af røg kan lavtryksanlæg anvendes.

Vi anbefaler at sugetragten placeres op til 20 cm fra kilden, og at der suges 70-100 m3/h. pr. sugearm.

Udsugning af gasser:

Vores sugearm anvendes kun til udsugning af gasser, hvor der er tale om procesudsugning, hvor udsugningen er koncentreret om et lille arbejdspunkt. Vi anbefaler at sugetragten placeres op til 20 cm fra kilden, og at der suges 70-100 m3/h. pr. sugearm.

Skal der udsuges fra større beholdere eller kar, anbefaler vi at man i stedet suger med en emhætte eller skærm som tilsluttes et lavtryksanlæg.
Alternativt kan beholdere håndteres i et arbejdskabinet med sug.

Sugearmens egenskaber:

Mundstykke:
Formstøbt mundstykke med flange giver op til 25 % sparet sugekraft, idet suget koncentreres foran mundstykket. Mundstykket har aftageligt net, så klude eller andre forbrugsmaterialer ikke suges med ind.

Mundstykket er påsat i en prespasning, og kan nemt tages af for rengøring. Mundstykket tåler autoklavering.

Bøjninger:
Bøjningerne er udført i en stor radius. Dette giver en lille luftmodstand, og dermed et laver energiforbrug.
Der er ingen bevægelige dele inde i armen. Dette bidrager yderligere til en lille luftmodstand.

Samleringe:
Armens bevægelige led er samlet med samleringe af POM plast. Det er meget fleksibelt og giver mulighed for at justere hvor let eller hvor stramt armens bevægelige dele skal gå. Bevægeligheden indstilles via samleringen. Armen betjenes med en hånd og uden værktøj.

Flexslange:
Flexslangen giver operatøren mulighed for at manøvrere mundstykket med en hånd. Det fås i 3 standard længder.

Rengøringsvenlig:
Mundstykket tåler autoklavering, og kan dermed indgå i et sterilt miljø.
Armen rengøres i alm. rengøringsmiddel, og tåler udvendig aftørring med sprit.

Montage:
Flex 45 og Multiflex 45 kan fås til bord-, væg-, loft- og gulvmontage.

Tilbehør:
spjæld, motorspjæld, vippekontakt for start/stop, ventilator med filter, slibeværn, arbejdsbelysning i mundstykke (fiberlys).

Rækkevidde:
Flex 45: Op til 950 mm, 360° vinkel.
Multiflex 45: Op til 1400 mm, 360° vinkel.

Anbefalet luftmængde:
Udsugning af støvpartikler: 125-175 m3/h ved mellem- eller højvacuum.
Udsugning af røg og gasser: 70-100 m3/h ved lavvacuum.

Armen kan indsættes i højvacuumanlæg med 15 kPa. undertryk.